Laatste Nieuws

Persbericht: NFP-Nederland op Europees Anticonceptie Congres. 

Op donderdag 20 mei 2010 heeft dr. Petra Frank-Hermann namens de Duitse Vereniging voor Contraceptie een lezing verzorgen over natuurlijk omgaan met vruchtbaarheid met de titel: "Nieuwe aspecten over natuurlijke familie planning - mythes en feiten".

NFP-Vlaanderen en NFP-Nederland, verbonden met de Duitse moederorganisatie, waren op dit 11th European Congress of the European Society of Contraception and Reproductive Health aanwezig met een posterpresentatie over onderzoek naar NFP-gebruik in Vlaanderen en Nederland. De conclusies die zij uit hun onderzoeken trekken, komen overeen met eerdere grootschalige Duitse onderzoeken naar de methode, waarin de methode steeds een hoge betrouwbaarheid kent. Daarnaast blijken de Nederlandse gebruiksters zeer tevreden:

De tevredenheid over de methode blijkt hoog: 94% van de Nederlandse gebruiksters is positief tot zeer positief over de NFP-methode. 49% van de NFP-gebruiksters heeft voor deze manier van geboorteregeling gekozen vanwege bijwerkingen van andere anticonceptiemethoden.

De organisatie NFP-Nederland is in 1996 ontstaan uit een pioniersgroep van 9 NFP-consulenten en heeft inmiddels aan zo'n 1000 paren / vrouwen de in Duitsland ontwikkelde NFP-DAG methode (binnenkort: Sensiplan®) geleerd. De NFP-cursus wordt inmiddels vergoed door de zorgverzekeraars Pro Life en DVZ.